SuperBlog, Uncategorized

Cum găsesc inspirație în cele 4 anotimpuri

De câte ori nu ți-ai spus “Nu am deloc inspirație!” sau “Nu am nicio idee!”!? Inspirația asta, pare uneori intangibilă… cu cât te chinui mai tare să vii cu diverse idei, cu atât mai mult parcă acestea fug de tine. Și totuși, inspirația poate veni din lucruri atât de simple.

Hai să îți povestesc cu îmi găsesc eu inspirația, deoarece aceasta poate veni din cele mai simple lucruri care te înconjoară. Pe mine, de exemplu, mă inspiră natura!

Primăvara sau perioada renașterii în garderoba mea

La fel ca natura și garderoba mea pare că renaște imediat ce temperaturile încep să crească. Primii muguri și primele fire de iarbă mă îmbie să renunț la hainele groase și închise la culoare. Ca o Baba Dochia contemporană, înlocuiesc treptate “cojoacele” cu geci și jachete din ce în ce mai subțiri, pe care le găsesc cu ușurință în categoria https://answear.ro/h/geci-de-primavara.html.

Inspirate de măreția naturii, cămășile simple sau înflorate își fac loc timid pe umerașe. Renunț la fulare, iar colecția mea vintage de eșarfe își reia rolul important din ținutele mele zilnice.

Ghetele se reîntorc pe rafturi, iar atunci când ies din casă mâinile-mi caută botinele, pantofii tip oxford sau teniși Converse.

Aleg outfit-uri care să fie completate de soarele timid, mai ales atunci când îl las să mă dezmierde la terase, cu o cafea delicioasă în mână.

Vara sau perioada baroc, plină de “joie de vivre

Când eram adolescentă, vara își intra în drepturi doar după 15 iunie, când începea oficial vacanța. Acum, nu mai este cazul, așadar, vara își intră în drepturi imediat ce temperaturile cresc și nu îmi mai permit cămăși și bluzițe cu mânecă lungă. Primele cireșe și soarele dogoritor mă inspiră să optez pentru rochii vaporoase și sandale. Și dacă vreau să le fac concurență cireșelor, optez pentru o rochie roșie din categoria https://answear.ro/h/rochii-rosii.html.

Începem să facem planuri de vacanță, iar diferitele destinații îmi sunt ghizi în ceea ce privește ținutele pentru care optez. Dacă este vorba despre un weekend la munte, clar trebuie să aleg pantaloni scurți și tricouri comode, dacă este vorba despre un weekend la mare, este obligatoriu ca în bagaje să se regăsească costumul de baie.

Ploile de vară, mirosul ierbii tunse, mersul la piața dimineața sau o cafea aromată savurată la prima oră admirând răsăritul – ce alte surse de inspirație aș mai avea nevoie!?

Toamna sau perioada art nouveau

Primele frunze galbene prevestesc paleta de culori pe care o abordez toamna. Probabil că este anotimpul meu preferat în ceea ce privește sursele de inspirație.

Diminețile cețoase și brumăroase, însoțite de o ciocolată caldă aromată, mă îmbie să revin la cămăși, de această dată cu print-uri tomnatice, fuste midi, botine sau cizme peste genunchi.

Jachetele de piele sau parka completează ținutele mele, iar culorile kaki, cărămiziu, galben muștar sau verde smarald sunt cel mai des întâlnite în outfit-urile mele zilnice.

Admir apusurile spectaculoase și mă las inspirată de acest je ne sais quoi al naturii.

Iarna sau perioada abstracționistă a garderobei

Și ajungem la iarnă, care pentru majoritatea este mohorâtă și neplăcută. Nu fac excepție nici eu și, după trecerea sărbătorilor de iarnă, aștept cu entuziasm venirea primăverii.

Asta nu înseamnă că iarna nu este o inspirație pentru mine. Au contrair, mes amis! Găsesc eleganța în jocul fulgilor și nu mă las înfrântă de temperaturile scăzute, iar https://answear.ro/ îmi este complice și mă ajută cu peste 350 de branduri de îmbrăcăminte, la câteva click-uri distanță.

Cu toate că iarna optez pentru culori închise, care mă duc cu gândul la picturile abstracte, mă joc cu outfit-urile, acestea fiind cele care mă ajută să trec peste faptul că plec din casă pe întuneric și ajung acasă (ce să vezi) tot pe întuneric.

Pe tine ce te inspiră? Answear a demarat o campanie foarte cool, prin care poți câștiga premii apetisante, dacă postezi imagini cu lucrurile sau oamenii care te inspiră. Mai multe detalii pe pagina dedicată concursului, Lifespiration https://lifespirationstartshere.answear.ro/.

Acest articol face parte din competiția Superblog 2021.

Fotografii realizate de Taisiia Stupak via Unsplash și site-ul Answear.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.