Lifestyle, Uncategorized

Am testat Optifibre de la Nestle pentru reglarea tranzitului intestinal

Acum mai bine de o lună primit din partea Nestle și Buzzstore România un colet Oprifibre spre testare. Recunosc că până acum nu am mai încercat astfel de produse, pentru reglarea tranzitului intestinal. Nu aveam probleme în mod special, însă sunt sigură că stilul meu de alimentație nu îmi ajuta organismul într-un mod pozitiv. Așa că, imediat ce am primit coletul m-am pus pe testare.

După trei săptămâni în care am utilizat produsul zilnic, pot spune că am sesizat ceva îmbunătățiri. Cu toate că ar trebui să nu aibă gust, mie mi se pare că lasă o urmă dulceagă în cafea – eu așa am consumat Optifibre cel mai des, adăugat în cafea.

Câteva informații despre Optifibre

Dacă nu te-ai intersectat până acum cu acest produs, probabil te întrebi ce este Optifibre. Ei bine, este o pudră care conține 100% fibre solubile obținute din boabe de guar, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal în mod natural.

GUARUL este o plantă originară din Frica, cu un conținut ridicat de fibre. Guma de guar parțial hidrolizată este o fibră naturală vegetală, solubilă, non-vâscoasă, non-gelifiantă, obținută din boabele de guar, printr-un proces de hidrolizare.

Beneficiile Optifibre
– reduce constipația și ajută la reglarea tranzitului intestinal
– ajută la reducerea balonării și flatulenței
– reduce nevoia utilizării laxativelor

Optfibre poate fi amestecat în lichide sau alimente moi, calde sau reci, fără a afecta gustul sau consistența acestora. Nu conține gluten, aditivi sau arome artificiale. Poate fi administrat pe termen lung, fără efecte adverse. Se recomandă utilizarea timp de cel puțin 3 săptămâni.

Se recomandă administrarea de Optifibre treptat, începând cu 1 măsură pe zi. Dacă este necesar se crește consumul treptat, cu o măsură la fiecare 3 zile, fără a depăși doza maximă zilnică recomandată de 5 măsuri pe zi pentru adulți.

27% dintre adulți prezintă diverse tulburări grastrointestinale. Cele mai întâlnite simptome sunt: constipația, dureri abdominale, diaree, flatulență. Femeile sunt mai puternic afectate decât bărbații, iar apariția acestor probleme crește odată cu vârsta.

Fibrele fac parte din categoria carbohidraților și sunt nutrienți care au roluri funcționale importante, fiind esențiale în alimentația zilnică oferind numeroase beneficii organismului. Fibrele sunt probabil cel mai bine cunoscute pentru abilitatea de a preveni și ameliora constipația, ajutând tranzitul intestinal. În plus, studiile au arătat că alimentele bogate în fibre oferă și beneficii: ajută la menținerea unei greutăți optime, a unui nivel normal al colesterolului și al glucozei în sânge.

Ai încercat până acum Optifibre? Dacă da, cum ți s-a părut?

1 thought on “Am testat Optifibre de la Nestle pentru reglarea tranzitului intestinal”

  1. Este folositor acest produs. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că nu are culoare și nici gust. Se prepară ușor și poate fi consumat oricând. Big 👍.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.