Irlanda, Travel, Uncategorized

Ce să vizitezi în Dublin în 2 zile

Anul trecut am ajuns din nou în Marea Britanie și având câteva zile la dispoziție ne-am gândit să profităm de ele și să vizităm împrejurimile. La o căutare rapidă ne-a surâs ideea unei excursii de o zi în Irlanda, mai exact în Dublin. Zis și făcut! Am luat biletele de avion și am așteptat entuziaști acea mini excursie – Londra, Birmingham, Oxford și… Dublin.

Cum am ajuns în Dublin

Am găsit bilete super ieftine din Birmingham spre Dublin cu Ryanair. Am plecat la prima oră și ne-am întors a doua zi seara. Am avut la dispoziție 48 de ore – perfect pentru a lua pulsul orașului și pentru a puncta obiectivele turistice importante.

Ca de fiecare dată, prietenul nostru cel mai bun în ceea ce privește găsirea biletelor ieftine de avion a fost platforma momondo. Ți-am mai povestit despre acest site, fiind un motor de căutare atât pentru zboruri, cât și pentru cazări sau închirieri de mașini.

Unde ne-am cazat în Dublin

Irlanda nu este o țară ieftină, dar nici extrem de scumpă. Cum aveam doar o noapte de cazare am zis să “riscăm” și să ne cazăm pentru prima dată la un hostel, într-o cameră pe care am împărțit-o cu alte 9 persoane. Locația unde am stat se numește Times Hostel, pe College Street, vis-a-vis de Trinity College. A fost o experiență interesantă și nu îmi pare rău că am luat decizia să ne cazăm în acest mod.

Referitor la ce tip de cazare să alegi, în funcție de ceea ce îți dorești, voi scrie un articol în curând pe blog.

Ce am vizitat în Dublin

Dacă îți vine să crezi, am reușit să vizităm destul de multe locuri în cele 48 de ore pe care le-am petrecut în Dublin.

Catedrala Sf. Patrick este o clădire extrem de impunătoare, cu o istorie de aproape 800 de ani în spate. Aceasta a fost construită între anii 1220 și 1260, în onoarea Sf. Patrick, protectorul țării. În prezent, catedrala este cea mai mare lăcaș de acest tip din Irlanda.

Guinness Storehouse este cu siguranță un alt obiectiv care nu trebuie omis dacă ajungi în Dublin. Locația este aceeași încă din 1759, când Arthur Guinness a închiriat spațiul pentru o perioadă de 9000 de ani. Clădirea actuală datează din 1904 și este construită în stilul arhitectonic promovat de Școala de Arhitectură de la Chicago. În prezent clădirea adăpostește un muzeu pe 7 etaje.

Muzeul National de Arheologie este deschis încă din 1890 și are expuse exemple de artă celtică și medievală, artefacte preistorice din aur, fragmente din istoria Irlandei și a perioadei vikingilor. O expoziție interesantă este Kingship and Sacrifice, care se axează pe prezentarea unor rămășițe umane care datează încă din Epoca Fierului.

Castelul Dublin este situat fix în centrul istoric al orașului și permite vizitarea următoarelor zone: The State Apartments, MEdieval Undercroft și Chapel Royal.

Chester Beatty este un muzeu extrem de interesant. Cu toate că la început nu m-a atras atât de tare ideea vizitării lui, după ce am intrat ca “din întâmplare” am descoperit un loc mirific. Acesta include colecții din Asia, Orientul Mijlociul, America de Nord și Europa.

The Book of Kells este localizat în clădirea Old Library a Trinity College. Acesta este un manuscript din secolul al XIX-lea, unic în lume. De asemenea, cu această ocazie poți vizita Long Room, una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, unde au fost filmate și câteva cadre din Harry Potter.

Jameson Distillery Bow St. este o experiență unică cu siguranță. Aici am învățat cum să produce whiskey-ul, am testat și am comparat cu alte tipuri de băuturi spirtoase. La final al savurat o băutură în restaurantul barul lor.

Statuia lui Molly Malone are în spate o poveste tragică și a devenit în timp un simbol al orașului Dublin. Molly Malone a fost o vânzătoare de pește care a murit din cauza holerei. Statuia ei este localizată pe Suffolk Street, foarte aproape de Trinity College.

Unde am băut și mâncat în Dublin

Avem 2 recomandări mari și late, pe care nu trebuie să le omiți dacă ajungi în Dublin și anume: The Temple Bar și The Church Cafe. Ambele sunt musai de vizitat.
Un city break în Dublin nu este complet fără o bere savurată la The Temple Bar, unul dintre cele mai vechi baruri din lume, care este atestat în istorie încă din 1599. Locația este unică prin aspect și atmosferă. În fiecare seară atmosfera este întreținută de muzică live, iar localul este plin ochi de oameni. Până acum mi s-a părut cea mai mișto atmosferă și una dintre cele mai interesante experiențe trăite.
Cea de-a doua locație pe care o recomandăm în Dublin este The Church Cafe – o cafenea/restaurant localizată într-o… veche biserică, desigur. Nu este neapărat ceva unic, am mai vizitat astfel de locații și în alte țări, totuși interiorul este foarte interesant, iar amplasarea barului fix în mijlocul locației oferă o priveliște de 360 de grade a interiorului.

FUN FACT: Arthur Guinness, fondatorul Guinness s-a căsătorit în anul 1761 în biserica care adăpostește actualul restaurant.

Cam aceasta a fost experiența noastră de 48 de ore în Dublin, un loc cu adevărat special. Mi-aș fi dorit să ajungem și în port, mai exact să vizităm North Bull Island, unde, am auzit, că se pot vedea foci. Totuși, o răceală urâtă, dar și timpul scurt ne-a obligat să ne organizăm mai strict.

Ați vizitat Dublin? Dacă da, ce anume v-a plăcut? Dacă nu, ați vizita acest oraș?

20 thoughts on “Ce să vizitezi în Dublin în 2 zile”

  1. Îmi pare rău să aud asta… poate se redresează situația aceasta și revenim la planurile noastre inițiale. Și noi stăm în dubiu cu orice plan de vacanță pe anul acesta.

   Like

  1. Mă bucur că am avut ocazia să văd atâtea locuri, mai ales că îmi face foarte mare plăcere să călătoresc. De abia aștept să trecem și peste perioada asta, ca să ne reluăm viața.

   Like

 1. Nu am fost niciodata in Dublin, dar pare sa aiba o multime de atractii turistice foarte faine.

  Like

 2. Mulțumesc pentru călătoria virtuală pe care mi-a oferit-o. Abia aștept să putem călători din nou.
  Mi-e tare dor

  Like

 3. Nu am reusit sa ajung in Dublin pana acum desi mi-as dori. Acum cu problemele actuale sunt convinsa ca va mai dura pana voi ajunge si chiar daca 2 zile mi se par putine, tot ar fi o tara frumoasa de vizitat

  Like

  1. Dublin-ul merită cu siguranță un city break, iar zona rurală a Irlandei este superbă! Trecem noi și peste această perioadă și vom avea ocazia să vizităm tot ce ne dorim.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.