SuperBlog, Uncategorized

Amintiri memorabile cu ștampila electronică E-mark de la Colop

Telefonul vibrează ușor și un sunet metalic mă anunță că am primit un SMS. Cu ochii închiși îl caut prin pat, stiu că trebuie să fie undeva ascuns.

Mesaj de la el – “Ți-am pregătit o surpriză! Ai chef să jucăm ceva interesant? Mergi la calculator pentru mai multe detalii.” Nimic mai ușor în teorie, însă în practică extrem de greu. Patul mă ținea strâns în brațele sale, dar totuși mesajul de la prietenul meu mă făcuse extrem de curioasă. Îmi fac curaj și îmi târâi picioarele până la birou. Un bilet mă aștepta pe tastatură – “Bună! Ce faci?” și lângă un aparat micuț și simpatic neidentificat.

Imediat telefonul îmi vibrează din nou și primesc un al doilea mesaj de la iubitul meu.

Te-am făcut curioasă? Fă cunoștință cu noul nostru prieten – ștampila electronică E-Mark de la Colop. Aceasta este un dispozitiv electronic de marcare mobil care creează și modifică amprentele proprii prin utilizarea unei aplicații pe un dispozitiv mobil sau pe un PC.

Deja nu mai înțelegeam nimic, însă imediat am primit un al treilea SMS.

Știu că ești confuză însă tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile scrise pe foile de pe tastatură. Nu trișa!

Am întors ușor temătoare prima foaie și am citit urmatorul mesaj.

E-mark este extrem de ușor de folosit. Am instalat pe tabletă aplicația, tu doar trebuie să te conectezi. Apropo, aparatul funcționează pe o rețea proprie de Wi-Fi.

Am deschis tableta și aplicația, apoi am întors nerăbdătoare foaia pentru a citi următorul bilet.

Am pregătit deja pentru tine un șablon pe care să îl printezi. Te rog să îl selectezi tu și să transmiți comanda către E-mark. Numele șablonului este “Surpriză”.

Zis și făcut, am trimis șablonul către ștampila electronică. Oare care era urmatorul pas? Deja eram foarte curioasă să văd unde ajungem. Pe bilețelul următorul aveam următoarele instrucțiuni:

Fii atentă la aparat! Acesta are marcaje pe lateral care să te ghideze la poziționarea amprentei pe hârtie. Pentru a-l folosi glisează ușor aparatul dintr-o parte în cealaltă. Poți vizualiza întregul proces prin fereastra transparentă a aparatului.

Am fixat punctul de pornire al ștampilei pe următorul bilet care avea doar mesajul “Aici ștampilează!” Aparatul a făcut magia și s-au făcut vizibile pe bilet două cuvinte – DA NU.

Mai întorc un bilet și îl citesc nerăbdătoare:

Știai ca aparatul poate fi folosit în atât de multe domenii!? Poți ștampila sau marca documente, coduri QR sau chiar coduri de bare. Poate fi utilizat și în marketing, la diverse materiale de merchandising. Dar hai să nu ne mai lungim. Este timpul să verificăm ce ai reținut. Citește următorul bilet și încercuiește răspunsul tău pe biletul pe care tocmai l-ai imprimat.”

Hai că devenea chiar interesant, așa că m-am întors entuziasmată pentru a afla ce scrie pe ultimul bilet.

Vrei să fii soția mea?

Rămasă fără cuvinte (și eu, și e-mark), am auzit un mic foșnet în spatele meu și m-am întors imediat. El mă aștepta într-un genunchi cu inelul întins spre mine.

“Stai să încercuiesc răspunsul!” i-am spus zâmbind, apoi l-am îmbrățișat tandru.


Iată cum, cu ajutorul unui dispozitiv electronic, am avut parte de cea mai inedită cerere în căsătorie. Acum este de înțeles de ce ștampila electronică e-mark de la Colop a primit o mențiune onorabilă pentru Product Design în cadrul Red Dot Awards. Acesta este un produs inovativ, din materiale calitative, egonomic și cu un nivel de funcționalitate.

*Acest articol a fost scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2019.

2 thoughts on “Amintiri memorabile cu ștampila electronică E-mark de la Colop”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.