SuperBlog, Uncategorized

Trendurile în modă – the bad, the good and the ugly

Haina nu îl face pe om, însă, cu siguranță o ținută atent aleasă va crea o primă impresie pozitivă, spre deosebire de un amalgam de stiluri aruncate claie peste grămadă pe tine. Cu toate că nu sunt o adeptă a trendurilor, recunosc că sunt anumite tendințe în modă care m-au fascinat de la apariție, dar au existat și altele pe care nu le-am înțeles de niciun fel.

Preferințele mele în ceea ce privește trendurile în modă

Tendințele în modă nu ar trebui luate ca literă de lege, ci ar trebui să știm să preluăm doar ceea ce ne avantajează și să adaptăm ușor stilului nostru personal. Cu toate acestea, există trenduri pe care nu le voi înțelege niciodată și pe care nu voi putea să le integrez în ținutele mele de zi cu zi. Voi menționa câteva dintre acestea – color block sau culori neon, încălțămintea cu blană, șlapii sau sandalele purtate cu ciorapi. De exemplu, UGG a scos o serie de mocasini și sandale cu blană. Știu că denumirea brand-ului este un acronim pentru cuvântul “ugly”, dar totuși… Un alt brand care a lansat o colecție de încălțăminte blănoasă, și anume șlapi, este Guess.

Dacă pentru partea cu încălțămintea lucrurile sunt destul de clare, voi insista puțin pe trendul color block, care totuși a fost adoptat de multe persoane de-a lungul timpului. Ce reprezintă acest trend!? Fiind inspirat din artă, mai exact din stilul artistic al pictorului Piet Mondrian, trendul color block a fost extrem de popular în anii 60-70, însă s-a regăsit și în tendințele ultimilor ani. Acest stil presupune realizarea ținutei în jurul a 2 culori puternice, de obicei complementare.

Poate te întrebi “Dar ce este greșit în a realiza o ținută colorată?” Clar nu este nimic greșit, însă ochiul meu este puțin sensibil la combinațiile de roz cu portocaliu (Fila a lansat o rochie sport cu această combinație de culori) sau verde cu mov. În schimb, aș alege oricând o geantă de damă într-o culoare puternică pentru a scoate din anonimat o ținută ternă sau monocromă.

Și dacă tot am discutat despre trenduri pe care nu le suport, zic să încheiem într-o notă pozitivă, cu trenduri pe placul meu, care se regăsesc în ținutele mele zilnice. Printre preferatele mele voi menționa carourile, jeans on jeans, botinele de damă Chelsea sau adidașii masivi (ugly dad shoes – Fila și Steve Madden au modele ge-ni-a-le!).

În general stilul meu de îmbrăcăminte este unul destul de minimalist, iar botinele sunt un must, mai ales în sezonul de toamnă-iarnă. Povesteam într-un articol mai vechi despre cele 10 piese vestimentare preferate, care se regăsesc în garderoba mea. Printre acestea se regăsesc desigur iubitele botine Chelsea, care reușesc să completeze perfect orice ținută.

Care este faza cu aceste botine!? Fiind unisex, botinele Chelsea sunt extrem de versatile, având un design clasic. Modelul este unul reprezentativ pentru industria modei, fiind “inventat” încă din era victoriană, în anul 1851. Pot fi integrate într-o ținută elegantă, cu o piesă vestimentară în carouri, sau casual, cu o pereche de jeans (2 trenduri dintr-o lovitură!). Cu siguranță vei găsi un model de botine potrivit stilului tău la Marco Tozzi sau la Vagabond.

Cine stabilește tendințele în modă?

Ei bine, probabil mulți dintre noi se întreabă cine stabilește trendurile în domeniul modei. În general tendințele sunt influențate de marile case de modă și sunt prezentate în cadrul evenimentelor de tip Fashion Week de la Milano, Paris sau New York. Totuși, în prezent, un mare impact îl au și bloggerii (creatorii de conținut) sau celebritățile. Astfel, “oamenii de rând” sunt mult mai înclinați să se inspire de la cei pe care îi admiră și îi urmăresc în media.

Brandurile de îmbrăcăminte și accesorii mass market preiau și adaptează tendințele din modă, astfel produsele devenind accesibile pentru publicul larg. Magazinele online multibrand, cum este de exemplu Answear, pot fi o sursă de inspirație atunci când ești în căutarea unui stil propriu de îmbrăcăminte. Acestea pun la dispoziție o paletă largă de brand-uri care satisfac chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Ție ce trenduri îți plac și care îți displac?

*Acest articol a fost scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2019.

1 thought on “Trendurile în modă – the bad, the good and the ugly”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.