Marea Britanie, Travel, Uncategorized

Ghidul fanilor Harry Potter pentru vizitarea orașului Oxford

Cei apropiați mie știu că sunt o mare fană a volumelor Harry Potter. De multe ori mi-am dorit să vizitez câteva locații unde au fost filmate anumite scene din film, însă la fel de multe ori nu am avut soarta de partea mea. De exemplu, de fiecare dată când am ajuns în Londra, nu am reușit să ajung la King’s Cross Station, unde este binescunoscuta Platformă 3/4.

Totuși, atunci când am avut varianta de a alege între Oxford și Bristol, am optat din prima pentru Oxford, fiind cunoscut faptul că multe scene din Harry Potter au fost filmate în acest oraș magic.

7 locuri din Oxford unde au fost filmate scene din Harry Potter

Pe lângă arhitectura uimitoare și istoria orașului, în Oxford poți vizita nu mai puțin de 7 locații în care s-au filmat anumite scene din Harry Potter. Partea bună este că poți vizita întreg orașul într-o singură zi.

Duke Humphrey’s Library – este localizată în Bodleian Library și a fost gazda “secțiunii interzise” din biblioteca Hogwarts, pe care Harry Potter o vizitează în primul film din serie, cu ajutorul Pelerinei Invizibile. Costul unui tur de 30 minute, care include și The Divinity School este £6.

The Divinity School – a găzduit Infirmeria Hogwarts și probabil o vei recunoaște din scena finală a primului film. Și aceasta face parte din Bodleian Library, putând fi achiziționat un bilet comun cu celelalte locații sau un bilet individual la £1.

New College Cloisters – a fost utilizată în cel de-al patrulea film, respectiv, Harry Potter și Pocalul de Foc. Costul vizitării este de £5.

New College Courtyard – vizitarea acesteia este inclusă în prețul biletului de la New College Cloisters, fiind de fapt una lângă cealaltă. Aici a fost filmată scena din filmul Harry Potter și Pocalul de Foc, când Malfoy îl tachinează pe Harry, iar Mad-Eye Moody îl transformă pe acesta într-un dihor.

Bodley Tower Staircase – este o locație bine-cunoscută, fiind prezentă în mai multe scene din Harry Potter. Este localizată în interior Christ Church College, iar biletul are un cost de £8-10, în funcție de perioada anului.

Christ Church Cloisters – au fost utilizate pentru a găzdui holurile Hogwarts-ului. Aici s-a filmat scena în care Harry Potter află ca tatăl său a fost jucător de quidditch. Vizitarea acestui loc este inclusă în biletul Christ Church College.

Christ Church Dining Hall – cu toate că nu a fost gazda filmărilor, aceasta locație a reprezentat sursa de inspirație pentru design-ul sălii mari de mese a Hogwarts-ului. Vizitarea locației este inclusă în prețul biletului Christ Church College.

Buget redus!? 5 lucruri pe care le poți face gratis în Oxford

Nu ești fan Harry Potter? Oricum este musai să vizitezi locațiile de mai sus datorită istoriei lor. Dacă totuși vizitezi Oxford-ul cu un buget redus, trebuie să știi că există și obiective turistice gratuite la care poți intra fără probleme.

  1. Vizitează Ashmolean Museum – vei rămâne uimit de grandiozitatea clădirii, dar și de colecțiile pe care aceasta le adăpostește.
  2. Admiră Piața Radcliffe – recomand să ajungi cât mai devreme, deoarece piața se umple de turiști pe timpul zilei. Piața este încercuită de următoarele clădiri: All Souls College, Brasenose College, Bodleian Library și University Church of St. Mary the Virgin.
  3. Relaxează-te pe pajiștea din jurul Christ Church College – dacă nu dorești să intri în interioriul Christ Church, poți admira clădirea din exterior. În plus, parcul este superb, fiind o oază de liniște și relaxare.
  4. Vizitează Muzeul de Științe ale Naturii și Muzeul Pitt Rivers – din punctul meu de vedere, aceste 2 clădiri sunt mult mai interesante decât binecunoscutul Muzeu de Științe ale Naturii din Londra.
  5. Traversează Piața Acoperită din Oxford – chiar dacă nu îți dorești să faci cumpărături, este musai să intri în această piață, fiind deschisă în anul 1774.

Orașul Oxford este cu adevărat special și merită vizitat. Cu toate că este considerat unul dintre cele mai scumpe orașe ale Angliei, poți organiza o vacanță pe cinste, pe bugetul tău. Pentru mine, platforma momondo este de multe ori o sursă de inspirație, atât pentru cazări, cât și pentru bilete de avion. De aceea, îți recomand să instalezi aplicația, pentru a fi la curent cu cele mai bune oferte de vacanță. DESCARCĂ DE AICI APLICAȚIA

Dacă și tu ai fost inspirat/ă de o carte sau un film și îți dorești să vizitezi un anumit loc, nu mai sta pe gânduri. Găsește acum biletul către destinația ta și urmează-ți visul!

Ce film sau carte te-a inspirat să vizitezi un anumit loc?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.