Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia, Suedia, Travel, Uncategorized

5 destinații de vacanță la malul mării

Vara este la 2 pași de noi și poate încă nu ți-ai făcut planuri de vacanță? În general nu sunt o fană a statului la plajă, însă îmi place să admir marea, de aceea aleg și vacanțe în locuri cu ieșire la apă.

Având în vedere că acum sunt unul dintre ambasadorii Open World Traveler, cei de la momondo m-au provocat să fac un top al destinațiilor mele pentru vară, so here I am.

Santorini, Grecia

Despre vacanța noastră în Santorini am mai povestit acum ceva vreme pe blog, însă nu am reușit să descriu toată experiența. Insula nu este în topuri în ceea ce privește plajele, majoritatea fiind pietroase, dar cu siguranță este pe primul loc în ceea ce privește priveliștea și apusurile. Casele albe adunate pe stâncile vulcanice oferă un peisaj de neuitat, de aceea Santorini este un must-visit.

Cinqueterre, Italia

Cele cinci sate pescărești sunt situate pe o coasta dramatică. Cu toate că zona este extrem de aglomerată de turiști, experiența vizitării acestor locuri este unică. Poate cel mai important aspect este că transportul între sate se poate realiza doar cu trenul sau pe jos (dacă nu este drumul închis).

Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este încântător, fiind un melanj de istorie și bunăvoie. Străduțele bătute cu piatră cubică albă și lucioasă te vor atrage pentru a descoperi secretele orașului vechi. Plaja este una destul de stâncoasă, însă priveliștea este superbă. În plus, dacă ești fan Game of Thrones, poți opta pentru un tur organizat pentru a descoperi zonele unde au fost filmate anume cadre.

Malmo, Suedia

Un loc care a reușit să mă suprindă plăcut. Dacă nu ești un fan al temperaturilor ridicate, dar totuși vrei să vezi marea, atunci trebuie să ajungi în Malmo. Al treilea oraș al Suediei este o combinație între clădiri moderne și istorie. Iesirea la mare este una atipică, cu un parc uriaș, verde, numai bun pentru activități sportive sau plimbări lungi. De pe plajă poți admira podul Oresund, care face legătura cu Danemarca.

Balchik, Bulgaria

Balchik este ca o gură de aer proaspăt între toate stațiunile de pe coasta
Mării Negre. Orașelul are aspectul unui sat pescăresc, iar căsuțele sunt agățate pe dealuri. Desigur, principala atracție este Palatul Reginei Maria, cu a sa Grădină Botanică.

Desigur, orice loc are farmecul său, dar dacă vreuna dintre aceste locații ți-a făcut cu ochiul, atunci trebuie să începi numaidecât să îți organizezi o vacanță. Tu cum începi organizarea vacanței? Eu îmi setez în primul rând perioada vacanței, iar apoi încep să caut zboruri pentru acel interval calendaristic. Vezi aici zboruri pentru una dintre destinațiile de vacanță propuse de mine.

De multe ori apelez la funcția aplicației momondo pentru a-mi planifica călătoriile. Dacă și tu vrei să zbori ieftin spre locuri frumoase din lumea aceasta, îți recomand să instalezi aplicația momondo pentru a avea acces la toate facilității acesteia.

CLICK AICI pentru a descărca aplicația momondo și pentru a avea acces la toate facilitățile pentru organizarea unei vacanțe de vis.

#owtravelers #admomondo

Care sunt destinațiile tale de vară preferate?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.