Italia, Travel, Uncategorized

O zi in Milano – ce sa vizitezi, unde sa mananci

Milano este cu siguranță o destinație turistică mainstream, de aceea nu i-am acordat o mare atenție până acum. Totuși, prin primăvară, când am început să ne facem planuri de vacanță, ne-a venit ideea unui layover în Milano.

De ce am ales acest lucru? Ei bine, voiam sa vizităm mai multe locuri în Europa, însă biletele de avion ne ajungeau într-un final foarte mult (pentru 2 persoane). De aceea, ne-am gândit să facem un traseu pornind din Iași. Astfel, am găsit bilete foarte bune Iași – Milano cu Wizz Air, următoarea destinație fiind Londra (biletele Milano – Londra cu Ryanair fiind super ieftine!). Restul itinerariului ți-l voi povesti în următoarele postări.

Revenind la Milano, am ajuns în oraș undeva după-amiaza (atenție, ruta a fost defapt Iași – Bergamo, iar de acolo am luat un autocar Terravision). Cazarea în Milano este destul de scumpă, fiind recunoscut ca oraș cosmopolit. Totuși, am reușit să găsim ceva acceptabil la preț și relativ aproape de centru.

Pont: Dacă vrei să primești 15$ atunci când faci o rezervare pe Booking, îți recomand să utilizezi acest link. Voi primi și eu 15$, deci este o situație win-win.

Ce am vizitat în Milano într-o singură zi

În prima seară ne-am pornit de la cazare fixați să ajungem în centru, să vedem Domul și Galeriile Vittorio Emanuele. Partea faină e că am ajuns la momentul potrivit – Golden Hour – lumina caldă îmbrăcând orașul într-un filtru unic, un filtru pe care nu îl obții în Instagram sau alte aplicații de editare foto. Am tras câteva cadre, încercând să surprindem zona dintr-o altă perspectivă, apoi am admirat vitrinele marilor brand-uri de pe Via Monte Napoleone.

A doua zi, încă de la prima ora ne-am înfățișat la casa de bilete a Domului și l-am vizitat. A fost interesant și recomand să optezi și pentru vizitarea acoperișului. Cafeaua am savurat-o într-o locație superbă, o cafenea veche care ne-a atras prin arhitectura diferită a clădirii – Marchesi 1824. Un espressor mai târziu ne îndreptam spre Castelul Sforzesco, pe care l-am admirat din exterior, plimbându-ne și prin Parcul Sempione.

La întoarcerea spre centru ne-am oprit să vizităm Biserica Santa Maria delle Grazie, însă era în renovare și, posibil, închisă turiștilor, așa că ne-am orientat spre o altă locație, respectiv Pinacoteca di Brera și, în apropiere, Basilica di Sant’Ambrogio.

La prânz am savurat o felie de pizza uriașă de la Pizzeria Spontini, o locație activă încă de la 1953. Pe seara, ne-am îndreptat spre o zonă exterioară centrului vechi, deoarece văzusem pe internet o fotografie cu 2 clădiri foarte interesante din punct de vedere arhitectural – Bosco Verticale. Din păcate am ajuns destul de târziu acolo și nu am mai prins lumină naturală pentru a surprinde locația în fotografii, însă am fost surprinși să vedem că acolo este o zonă în plină dezvoltare, fiind un fel de centru civic.

And that’s a wrap. Cam asta a fost ziua noastră petrecută în Milano. Sincer nu m-a impresionat orașul, nefiind wow nici din punct de vedere arhitectural și nici din perspectiva activităților pe care să le pună la dispoziția turiștilor. În principiu, într-o singură zi cam poți puncta principalele atracții turistice. Totuși, partea faină este că din Milano sunt multe zboruri ieftine către alte țări, așa că următoarea noastră destinație din itinerariu a fost Londra, despre care îți voi povesti în următorul articol.

Ai vizitat Milano? Cum ți se pare?

2 thoughts on “O zi in Milano – ce sa vizitezi, unde sa mananci”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.