SuperBlog, Uncategorized

Amintiri spitalicesti cu halate medicale

In copilarie am avut oarece probleme de sanatate, de aceea am fost abonata aproape anual la o sedere la spitalul de copii. Nu pot exprima in cuvinte cat de “placuta” era pentru un copil de varsta mea sa stau obligatoriu cateva zile din vacanta de vara, in spital. Zilele de vacanta trebuiau sa fie petrecute afara, cu prietenii de joaca, nu intr-un salon de spital.

Tin minte si acum diminetile in care ma trezea mama devreme, la prima ora, ca sa mergem sa ma internez. Frica imi amortea simturile atunci cand ma apropiam de spital. Mirosul caracteristic spitalele si halatele medicale ma ingrozeau pur si simplu. Halatele erau musai albe, impecabile si bine apretate, nici nu trebuia sa le asociez un chip, ele insele impuneau rigurozitate si sobrietate. Si atitudinea unora din mediul medical era la fel de sobru, insuflandu-mi frica fata de cadrele medicale. Singurul lucru care ma mai linistea era o branzoaica pufoasa si un iaurt pe care le serveam dintr-o imbucatura dupa ce imi preluau sange pentru analize medicale.

amintiri-spitalicesti-cu-halate-medicale-ehalate-theodora-istrati

Copil fiind si asociind halatele cu o experienta neplacuta, am ramas cu o oarecare fobie de spital, cu tot ceea ce presupune el.

Peste ani, cand ajunsesem la adolescenta, am revenit la spital pentru un control de rutina, am descoperit un mediu mult mai placut. Cadrele medicale pareau mult mai zambitoare si primitoare, iar tinutele lor erau foarte vesele. Majoritatea asistentelor medicale aveau bluze medicale cu imprimeuri.

Categoric si starea mea psihica s-a imbunatatit, parca ideea de a sta cateva zile in spital nu mai parea o corvoada. Asteptam vizita medicului de garda cu entuziasm, de parca urma sa imi aduca cadouri – bine, am putea spune totusi ca vestile bune despre sanatatea ta pot reprezenta niste cadouri.

amintiri-spitalicesti-cu-halate-medicale-super-blog-theodora-istrati


Reamintind fobia mea fata de spital si halate medicale, de curand am ajuns la stomatolog. Cu cateva emotii, pentru ca “Hei, imi este frica si de stomatolog!”, am pasit in cabinet. Nu mica mi-a fost mirarea cand medicul stomatolog m-a asteptat foarte primitor, cu o tinuta medicala vesela cu imprimeuri amuzante.

Primul pas deja fusese facut, tinuta a reusit sa ma relaxeze si m-am asezat pe scaunul stomatologic fara tremurici. Apoi, medicul m-a analizat cu atentie si mi-a explicat atat de detaliat fiecare procedura pe care o va aplica, incat nu am mai avut absolut nicio emotie, chiar la sfarsit am plecat cu zambetul pe buze din cabinet.

De-a lungul vizitelor mele la cabinetul stomatologic am sesizat ca tinutele medicului meu variaza, insa sunt mereu cu imprimeuri simpatice. Fiindu-mi prietena apropiata, mi-am permit sa o descos pentru a afla de unde isi achizitioneaza aceste tinute. Astfel, am aflat ca exista un magazin online de costume medicale si echipamente de lucru unde gaseste atat tinute cu imprimeuri, cat si simple. Acolo a gasit o gama de imbracaminte imprimate cu animalute, ea fiind o mare iubitoare de catei.

 

Acum, fiind la maturitate, imi dau seama cat de mult conteaza tinuta cadrelor medicale, mai ales a celor care lucreaza cu copii. Mediul medical este unul sobru prin specificul sau. Sanatatea noastra este un subiect foarte important pentru fiecare dintre noi, insa o tinuta vesela a unei asistente medicale nu trebuie sa stirbeasa parerea noastra privind experienta acesteia. Cu atat mai mult, trebuie sa privim tinutele medicale cu imprimeuri ca o modalitate de a aduce zambetul pe buzele pacientilor, chiar si atunci cand rezultatul analizelor nu este cel mai favorabil.

Voi ce parere aveti despre tinutele medicale cu imprimeuri? Va simtiti mai relaxati/relaxate atunci cand interactionati cu un cadru medical care poarta o astfel de tinuta?

 

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2018.

Fotografiile au fost preluate de pe pagina de Facebook E-Halate.ro si de pe Unsplash.com

 

 

Advertisements

1 thought on “Amintiri spitalicesti cu halate medicale”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.