SuperBlog, Uncategorized

5 beneficii pe care ti le aduce o expeditie Everest Base Camp

Intotdeauna am avut o relatie de tip love-hate cu muntele. Desi iubesc muntele, in detrimentul marii, ma apuca groaza cand ma gandesc ca trebuie sa il urc pentru a ma bucura de acel sentiment minunat pe care il ai atunci cand este pe varf de munte si ai o priveliste de 360 grade.

Pana acum m-am aventurat in cateva excursii in muntii Romaniei, insa mi-ar placea sa descopar si alte piscuri care strapung cerul. Iubesc turismul de aventura si imi place ideea de a experimenta anumite destinatii in moduri inedite.

Sunt anumite momente cand prefer o vacanta all-inclusive in Santorini, la soare, doar pentru a ma relaxa si pentru a ma deconecta de cotidian. Sunt situatii cand prefer sa petrec o vacanta acasa, in sanul familiei, insa sunt situatii cand imi doresc sa experimentez si sa imi incalc barierele. Cred cu tarie ca pamantul trebuie descoperit pas cu pas, fara sa fim victimele timpului si utilizandu-ne toate simturile de care dispunem. O expeditie in Himalaya este o experienta “once in a lifetime”, care te redefineste, daca ii permiti, si te transforma din punct de vedere fizic, psihic si spiritual.

Cum te poate schimba o experienta de trekking?

Cred cu tarie cu un trekking iti poate schimba perceptia asupra vietii, care poate incepe ca o proba de ambitie, un test de rezistenta, insa te transforma intr-o versiune mai buna a ta. In primul rand, pentru o expeditie Everest Base Camp trebuie sa indeplinesti cateva conditii din punctul de vedere al conditiilor de sanatate, respectiv sa ai o greutate optima. Altfel, vei fi intors din drum, nu ti se va permite trecerea mai departe, si toata pregatirea ta va fi in van. In plus, trebuie sa ai o anduranta foarte mare la efort fizic, organismul tau trebuie sa fie obisnuit si pregatit pentru privarea de oxigen. Intr-un final scopul este ca tu sa te simti bine in corpul tau si atunci, expeditia va fi o adevarata placere.

Pe langa transformarile corporale, vizibile cu ochiul liber, va trebui sa faci si anumite schimbari in modul in care ii percepi pe cei din jur. Trebuie sa fii mai deschis si mai intelegator, pentru ca o expeditie pe Everest presupune incredere in cei de care esti inconjurat. Iti vei da seama ca acolo toti sunteti egali, nu exista scurtaturi sau comenzi rapide pentru a face traseul intr-un timp mai scurt. Toata echipa face acelasi efort si nu esti mai bun decat ceilalti pe urcare, nefiind o competitie. Echipa iti va fi familie si vor fi momente cand viata ta poate va depinde de ei. Trebuie sa inveti sa accepti sprijinul, atunci cand acesta iti va fi dat, si sa il oferi, atunci cand este necesar.

Extreme-travel-annapurna-circuit-everest-base-camp-super-blog-theodora-istrati (5)

Totodata, o astfel de expeditie iti va da posibilitatea sa iti analizezi propria persoana prin anumite momente de singuratate si introspectie. Cand vei experimenta o astfel de expeditie vei trai in prezent, nu in trecut sau viitor. Te vei concentra asupra a ceea ce este chiar in fata ta. Vei trece prin sentimente de claritate si calm. Putini sunt cei care, dupa o astfel de experienta, nu s-au intors acasa cu ceva – un sentiment, o amintire, o modalitate de a privi lumea. O astfel de aventura te schimba total!

Beneficii de care vei avea parte intr-o expeditie alpina

  1. Vei respira un aer mult mai curat – In primul rand lipsa soselelor si, implicit, a vehiculelor motorizate, duc la o calitate a aerului mult mai ridicata. Departe de orase, traseul te imbie cu aer alpin curat, prospetimea acestuia putand fi simtita, mirosita si gustata.
  2. Vei face efort fizic – Dupa doar cateva zile de trekking deja vei fi lucrat toti muschii din corp. Primele zile cu siguranta vor fi cele mai grele, indiferent de cat de mult te vei pregati in prealabil. Totusi, dupa cateva zile, corpul tau se va obisnui si te vei intoarce acasa mai fit decat atunci cand ai pornit in expeditie.
  3. Vei cunoaste cultura locala – Localnicii te vor astepta mereu cu zambetul pe buze. Cea mai mare parte culturii din munti este formata din credintele budiste. Lacasele de rugaciune sunt impodobite cu steaguri si pietre de mani (pietre cu rugaciuni sculptate in ele si apoi pictate).
  4. Vei oberva unele dintre cele mai frumoase peisaje astrale – In aceste locuri poluarea luminoasa este inexistenta, de aceea vei avea o priveliste ampla si minunata a stelelor pe cerul noptii.
  5. Vei cunoaste alte persoane – Vei cunoaste persoane din diverse colturi ale lumii, vei invata din experienta lor de viata si, poate, vei lega prietenii de lunga durata.

Extreme-travel-annapurna-circuit-everest-base-camp-super-blog-theodora-istrati (3)Extreme-travel-annapurna-circuit-everest-base-camp-super-blog-theodora-istrati (2)

Totusi, la finalul unei astfel de experiente iti dai seama ca nu te cunoasteai deloc, ca nu ti-ai autoevaluat capacitatile intr-un mod corect. Cand te afli acolo, pe ultima suta de metri, iti dai seama ca nu poti renunta, ca atat timp cat mai poti pune un picior in fata celuilalt, poti ajunge la finalul calatoriei.

Doar in acest fel constientizezi puterea imensa a spiritului uman si, daca poti trece peste indoiala de sine si oboseala mintala, iti dai seama ca nu exista limite pentru inaltimile capacitatii si puterii tale. O astfel de expeditie te poate ajuta sa iti reinnoiesti increderea de sine.

Finalizand o expeditie pe Everest iti dai seama cat de mic esti de fapt si ca este vorba despre mai mult decat tine. Everest inspira transformarea, te face mai puternic si te ajuta sa vezi lumea intr-un mod diferit.

Nu te vei regasi cu adevarat daca nu vei iesi din zona ta de confort. Invata sa te autodescoperi prin excursii personalizate care sa iti ofere acele experiente, care iti schimba viata. Extreme Travel te poate ajuta sa iti depasesti limitele prin excursiile unice pe care le propun celor care isi doresc altceva.

Extreme-travel-annapurna-circuit-everest-base-camp-super-blog-theodora-istrati (1)

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2018.

Advertisements

1 thought on “5 beneficii pe care ti le aduce o expeditie Everest Base Camp”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.