SuperBlog, Uncategorized

Verighete unice cu ajutorul gravatorului laser Bodor

Imi aduc aminte ca si cum ar fi fost ieri… 21 mai 2016 – ziua casatoriei noastre. Imi rasucesc verigheta pe deget, un obicei pe care l-am asimilat foarte rapid.

Imi aduc aminte cum ne-am dorit atunci un model simplu de verighete, care sa reprezinte trainicia relatiei noastre prin calitatea ridicata a metalului pretios. Ne-am oprit asupra unui model clasic, din aur alb si roz de 14K si le-am purtat cu drag pentru ca simbolizeaza iubirea noastra.


Nu mica mi-a fost mirarea cand sotul meu m-a intampinat intr-una din zile cu un zambet larg: “Am o surpriza pentru tine!”

Pare-se ca la serviciu primise un nou model de gravator laser, respectiv modelul BML-FC de la producatorul Bodor

bml-fc

“Si cum ma poate surprinde placut o noua masinarie!?” l-am intrebat eu usor reticenta.

“Acest aparat este un marcator de tip laser pentru metale. Stii cum noi ne-am ales verighetele simple… ma gandesc ca ar fi o idee geniala sa le conferim unicitate prin gravarea lor. Ce ti-ai dori sa gravam? mi-a propus partenerul meu.

“Am ideea perfecta! Noi ne doream la un moment dat sa ne facem tatuaje cu amprenta vocala din momentul cand am spus DA! la Starea Civila. Cum ti se pare sa le gravam pe verighete? Ce format avem nevoie?” mi-a venit mie ideea.

“Softul are functii proprii pentru desen vectorial si prelucrari imagini de tip bitmap, insa citeste si alte formate. De exemplu AI sau PNG.” mi-a confirmat sotul meu.

“Super! Voi prelucra amprentele vocale si le voi salva intr-un format acceptat de soft.” am decis eu.


Dupa cateva zile am mers la serviciul sotului pentru a ne grava verighetele. Gravatorul compact ne astepta pe un birou, “nerabdator” sa “muste” din metalul pretios.

 

 

 

Un operator a montat prima verigheta pe un suport rotativ special pentru inele sau verighete. Aparatul Bodor BML-FC are o precizie de localizare de aproximativ 0.01 mm, asa ca dupa ce a setat punctul de pornire a gravarii cu ajutorul a doua puncte rosii, a inchis trapa si a dat drumul procedurii. Datorita usii cu geam de protectie am putut urmari intregul proces in siguranta. Laserul strapungea metalul pretios cu “viteza luminii”, mai exact cu o viteza maxima de 7000 mm/s. In scurt timp operatorul a montat cealalta verigheta pentru gravare.

Video realizat de Emma Feng (preluat de pe pagina de Youtube).

Am analizat curioasa “noua” mea verigheta. Gravarea se simte fina la atingere. Calitatea ridicata a lucrarii este asigurata de capul de gravat SCANLAB, dar si de lentila North-Smith. Acum verighetele noastre sunt unice prin gravarea acestei amintiri reprezentative pentru noi.

custom-voice-recording-soundwave-wedding-rings

Soundwave ring by Danielle Crampsie (fotografie preluata de pe site-ul Danielle Crampsie)

Sunt atat de entuziasmata de rezultat ca deja imi vin in minte noi si noi idei.

“Si spuneai ca graveaza orice metal, la viteza foarte mare. Ce putem sa mai infrumusetam?” l-am iscodit eu subtil.

“Pai, mai putem personaliza produse din ABS, nylon sau PVC… insa NU si sticla! Si, daca doresti sa gravam un obiect mai mare, se pot deschide peretii laterali, iar usa frontala se poate elimina, pentru a face spatiu.” mi-a spus el complice, facandu-mi cu ochiul.

“Atunci sa incepem cu cateva rame anoste. Trebuie sa revolutionam putin micutul nostru apartament!” am decis eu.

 

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2018.

 

2 thoughts on “Verighete unice cu ajutorul gravatorului laser Bodor”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.