Uncategorized

La vanatoare de prepelite cu Prepelix Pano

“Mergem la vânătoare!” mă întâmpină tata entuziasmat.

“Ce visezi, tată, am eu stofă de vânător!?” îi răspund eu contrariată.

A doua zi la 4:30 tata îmi dă trezirea. În echipament de văntoare bate țanțoș cu piciorul în pragul camerei mele.

“Trezirea micuțul meu vânător! Ne așteaptă un drum lung până la fermă și o zi plină de distracție și aventură!”, apoi îmi aruncă peste pat o vestă cu imprimeu camuflaj, cu trei numere mai mare decât mărimea mea.

Probez vesta și arât ca un copil al străzii, însă tata mă privește cu mândrie și îmi pleoștește și o pălărie ciudată pe  cap. Nu e timp de pierdut, mama ne face 4 sandwich-uri și pornim în aventură. În doi timp și trei mișcări suntem la fermă, nici nu îmi dau seama cum am ajuns așa repede. Tata îmi arată repede cum să îmi încarc arma, iar prepelițele ne înconjoară zici că ne-au pus gând rău.

Ochesc un prepelițoi mai grăsun care se mișca lent spre noi. BANG-BANG!

“Ținem punctaj?” mă îmbie tata știind ce competitivă sunt. “15 puncte pentru prepelița grăsună”, continuă el.

Mă arunc la pământ fără zgomot și ochesc o prepeliță pitită după un copac. BANG-BANG! Încă 20 de puncte se adaugă în contul meu.

“Câștigă cel care face cele mai multe puncte într-un minut jumate?”, ridică tata ștacheta.

“Hmmm, să încercăm”, îi răspund entuziasmată.

O primă prepeliță este la pământ, apoi încă 2-3 o urmează. Tata se rostogolește lângă mine și ochește 3 dintr-o lovitură. Îmi reîncarc arma și încep să îmi concentrez atenția pe acelea mai greu de ochit, dar care îmi vor aduce puncte mai multe. Parcă după o mașină văd una pitită, și după un butoi încă una.

Pfff.. am lovit o scândură de la gard din greșeală. Să fiu mai atentă data viitoare. O prepeliță aleargă către noi cu viteză…

“Timpul a expirat!”, îmi strigă tata.

….

Și mă trezesc deodată… năucă. Nu eram la nicio vânătoare, ci chiar în patul meu de acasă. Adormisem jucându-mă pe telefon. Pe ecran pulsează mesajul: “IEȘIRE JOC PREPELIX PANO?”. Îmi dau seama că totul a fost un vis și încep să râd amuzată.

prepelix_pano

DE CE JOC PREPELIX PANO?

Dacă ești apropiat de vârsta mea, cred că mai ții minte unul dintre jocurile pe calculator care ne-a marcat copilăria. E acel joc în care ochiai prepelițe cu iscusința unui vânător, însă toată acțiunea se petrecea pe ecranul monitorului.

Ei bine, după aproape 20 ani, jocul Prepelix revine în viețile noastre cu interfață modernă pregătită să îi mulțumească pe nostalgici.

Dacă vrei să redescoperi copilul din tine sau doar să te distrezi copios poți alege varianta de joc mobil și vei putea să te joci direct pe telefonul tău mobil. Ți-am spus deja că jocul s-a reinventat și modernizat special pentru a ține pasul cu cerințele actuale.

Nu este doar un joc copii, deci nu ezita să îl încerci, cu siguranță vei găsi o nouă modalitate de a te relaxa după o zi încărcată la serviciu.

P.S.  Nicio prepeliță nu a fost vătămată pentru scrierea acestui articol.

*Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2018.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.