E-trad – si visurile devin realitate!

Astăzi o să îți povestesc despre cum am intrat în contact cu e-trad.ro – primul magazin online de traduceri din România. Totul s-a întâmplat acum 1 an când am decis să fac o schimbare în viața mea, m-am decis să încerc experiența de a lucra și locui în străinătate.

Care a fost primul pas!? Întâi am început să mă documentez în privința țării pe care să o aleg. Într-un final am zis ca merge Cehia, fiind una dintre țările mele preferate. Apoi, am început să caut job-uri în Praga sau Brno, cele două orașe pe care le-am vizitat în Cehia. După un număr de interviuri prin Skype și e-mail-uri schimbate, deja așteptam câteva răspunsuri de la 2-3 firme. Totul părea roz bonbon.

Primul răspuns negativ m-a lovit în moalele capului. Ușor demoralizată, am încercat să îmi iau gândul de la acest lucru. Totuși, într-o seara cu noroc am primit e-mail-ul mult așteptat – o ofertă de la una dintre firmele cu care avusesem interviu. Oferta lor era mai mult decât perfectă, numai că aveau nevoie de un răspuns și o suită de documente traduse în limba cehă în maxim 3 zile.

Ghici ce!? Era într-o vineri seară când am primit e-mail-ul, urma weekend-ul și, culmea, luni era zi liberă legală. Ce era de făcut în acest moment pentru a nu pierde oportunitatea vieții mele?

Am început să caut variante de rezolvare. Am căutat firme de traduceri documente personale din Iași. apoi am aplicat următoarele variante ajutătoare:

  1. Am triat firmele, eliminându-le pe cele care nu aveau program în intervalul calendaristic respectiv și am rămas cu 0 soluții. Lucrurile nu se mișcau în direcția dorită de mine.
  2. Am sunat un prieten care terminase Facultatea de Litere și l-am rugat să mă ajute cu o pilă la o astfel de firmă (poate-poate rezolvăm problema). Mi-a zis că se interesează și mă sună înapoi, însă nu a mai dat niciun semn.
  3. Am apelat la internet și am început să caut recomandări online de magazine online de traduceri și așa a ajuns soarele și pe strada mea.

e-tradȘi așa am descoperit platforma de traduceri e-trad, apoi lucrurile au mers ca unse. Am urmat pașii pentru plasarea unei comenzi – extrem de simplu și ușor. Am specificat termenul maxim la care am nevoie de documente.

Cum era vorba despre niște documente personale, fără terminologie specifică unui anumit domeniu, am selectat pachetul Basic pentru plată. Imediat după finalizarea comenzii am primit un apel din partea unui Project Manager pentru a confirma termenul de livrare și pentru emiterea facturii proforme. Imediat am achitat prin transfer bancar, iar comanda mea a fost confirmată și procesată. Dat fiind faptul că aveam nevoie doar de traducere, fără legalizare, documentele mi-au fost trimise direct pe e-mail.

Tac-pac! În doi timpi și trei mișcări am putut plasa și achita comanda, apoi am intrat super repede în posesia traducerilor astfel încât am putut confirma job-ul visurilor mele.

 

*Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2018.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.