Experiente exotice si emotii speciale in Cambodgia si Vietnam

Mereu m-au fascinat tarile asiatice. Ori de cate ori aveam ocazia sa citesc despre ele eram total captivata, asa ca intr-un final am decis ca este timpul sa ne indreptam spre aceste destinatii speciale. Cambodgia a fost prima tara pe care am vizit-o in Asia, urmata de Vietnam. Aveam atat de multe lucruri pe care voiam sa le incerc si sa le vad.

Nu, nu merg niciodata la ghici, nu pot avea un blind date cu o tara. Totdeauna ma documentez bine in prealabil, pentru a evita situatii neplacute. Cu toate acestea Cambodgia a reusit sa ma surprinda, atat placut, cat si neplacut. Defapt asta se poate intampla in orice tara straina, nu e vina Cambodgiei, si nici nu pot zice ca suntem incompatibili. Cu Vietnam-ul a cam fost dragoste la prima vedere, poate si pentru ca a venit imediat dupa Cambodgia, ca o “gura de aer proaspat”.

Pentru ca era prima data cand ieseam din Europa, am ales sa apelam la o agentie pentru ca lucrurile sa mearga “ca unse”. CND Vacante Speciale a fost agentia care s-a pliat cel mai bine pe nevoie noastre. Avand un portofoliu de destinatii exotice pentru vacante speciale, ne-au fost de real ajutor prin simplul fapt ca ne-au putut oferi un itinerariu cat mai personalizat. Dupa ce am rezolvat prin intermediul lor partea de transport si cazare, nu mai ramanea decat sa ne informam asupra obiectivelor pe care dorim sa le punctam.

Tin minte si acum ca ne doream foarte mult sa vizitam Siem Reap, Templul Angkor Wat ne fascina complet. Cu toate ca ne-am documentat foarte bine, am fost total luati pe nepregatite de costurile pachetelor de vizitare al templelor.

Pe de alta parte la ce ne puteam astepta? Este vorba totusi de unul dintre cele mai importante situri istorice din lume. Totusi, regulile de vizitare sunt destul de restrictive si nu poti sa alegi ce si cum sa vizitezi. Si ce poti face!? Te supui regulilor, pentru ca esti in vizita 🙂 Asa ca iti iei un bilet pe 2 zile, platesti transportul cazare – templu de 2 ori, ca sa te poti bucura de cat mai multe temple. As recomanda in primul rand Angkor Wat, Ta Phrom, Banteay Srei si Beng Mealea.

Totusi, pe langa costurile biletelor de vizitare propriu-zise, locul este impanzit de cersetori si localnici care incearca sa stoarca un banut de la tine prin oferte cat mai diverse (apa, transport etc).

Vietnam-ul ne-a luat prin surprindere prin aglomeratia si agitatia sa. Dupa ce am vizitat Ho Chi Minh, ne-am indreptat spre Mui Ne pentru plaja si relaxare. Tot aici am putut vizita si dunele de nisip, insa evident preturile sunt mari. Totusi, experienta merita in totalitate, peisajele fiind de vis.

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-18

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-3

Ca si prima experinta in Asia a fost perfect. Am reusit sa luam pulsul culturii asiatice. Am inceput sa investim in astfel de vacante speciale care ne ofera mai mult decat peisaje frumoase.

Bucuria noastra cea mai mare este ca ne-am gasit un companion care ne va fi mereu alaturi cu destinatii speciale pentru vacante exotice.

Tu ce destinatii exotice doresti sa descoperi?

 

*Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2018.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.