Ce produse recomand pentru îngrijirea tenului – Skin Novels

Ajunsă la o anumită vârstă mi-am dat seama cât de importantă este îngrijirea pielii cu produse de calitate. De aceea, am început să cercetez piața de produse cosmetice și să testez pentru a găsi acel mix de produse care îmi fac bine tenului.

Cred că majoritatea dintre noi fuge atunci când aud de săpunuri. Din păcate am crescut cu ideea învechită că săpunul ar usca pielii. Totuși, în căutările mele am găsit un brand foarte simpatic care produce săpunurile naturale perfecte pentru pielea noastră – aș putea spune, cu mâna pe inimă că a devenit unul dintre brand-urile mele preferate.

Skin Novel – brand-ul care spune povești pe piele

Skin Novels este un brand românesc producător de săpunuri pur naturale, care s-a lansate în 2016. Produsele lor sunt cruelty-free, nu conțin parfum sintetic, parabeni, coloranți sau conservanți chimici, și nici parafină sau SLS (sodiul lauryl sulfate). Printre ingredientele folosite se regăsește apa termală din Băile 1 Mai, laptele de capră, turmericul, argintul coloidal, spirulina, aloe vera, argilă albă, cafea, ganoderma, sare de mare, tărâțe, propolis etc. Toate ingredientele sunt alese pentru a ajuta la curățarea, regenerarea și iluminarea pielii.

Skin Novels pornește de la ideea ca iubirea față de propria persoană este necesară pentru a înțelege și iubi tot ce este în jur.

De cum am primit coletul am fost plăcut surprinsă de mirosul ademenitor care se prelingea prin îmbinările cutiei – lavandă. L-am desfăcut atentă și nu mică mi-a fost mirarea când am văzut cu câtă grijă și atenție a fost pregătit conținutul. Cele 3 săpunuri au venit într-o cutie minimalistă, însă foarte elegantă, împreună cu un buchețel de lavandă și câteva cuvinte scrisă de mână. În plin toată cutia era plină de flori de lavandă – motivul miresmei amețitoare.
Să nu uităm, fiecare săpun este ambalat îndividual în hârtie cerată, care are imprimată o poezie. You guys are really doing a great job at packaging!

theodora-istrati-skin-novels-sapunuri

Săpunurile primite sunt: Purify – Propolis și Sweet Orange, Illuminate – Turmeric și Grapefruit și Regenerate – Aloe Vera și Exotic Verbena.

Purify – Propolis și Sweet Orange – util pentru acele moemntale nepotrivite când acnee sau anumite imperfecțiuni ale pielii te jenează. Propolisul activează ca agent cu proprietăți antibacterian și cicatrizant, iar uleiul esențial de lemn de trandafir are rol de calmare și echilibrare al întregului sistem nervos.

Illuminate – Turmeric și Grapefruit – are la bază laptele de capră și pudra de turmeric, fiind un produs nutrivtiv, cu o aromă proaspătă. Uleiul esențial de grapefruit este dezinfectant, tonic și stimulent limfatic, iar turmericul este un puternic antimicrobian și ajută și la diminuarea petelor pielii.

Regenerate – Aloe Vera și Exotic Verbena – este un excelent reparator cutanat, cicatrizant, regenerator, hidratant, calmant, antiinflamator, refermizant, nutritiv, purifiant, antibacterian și antifungic. Poate stimula sinteza de colagen și acid hialuronic a pielii.

Cred că modul în care sunt ambalate săpunurile m-au împiedicat să le desfac și să le utilizez, însă zilele acestea mi-am făcut curaj 🙂
După prima utilizare a săpunului Regenerate am rămas uimită de cât de catifelată a rămas pielea și ce parfum delicat se simțea pe ten. Sunt curioasă care va fi rezultatul după mai multe utilizări.
Paleta olfactivă a produselor Skin Novels jonglează de la citric la condimentat. De ex. produsele Regenerate, Illuminate și Purify au miros citric.

skin-novel-sapunuri-theodora-istrati

Din ce se prepară și cum se prepară săpunurile naturale?

Având la bază un amestec de unturi și uleiuri vegetale 100% naturale, infuzii sau pulbere din plante, lapte de capră, sare sau zaț de cafea, uleiuri esențiale pure sau pudră de argilă, săpunurile se obțin prin metoda saponificării la rece. Uleiurile și unturile sunt aduse la temperatura corpului, astfel încât proprietățile lor nu sunt alterate.
Dat fiind faptul că produsele Skin Novels nu conțin SLS, acestea nu fac spumă decât foarte ușor. Uleiul de cocos și cel de ricin sunt ingredientele care oferă săpunurilor naturale proprietatea de spumare.

STIAȚI CĂ: ordinea ingredientelor de pe ambalaj este în funcție de cantitatea în care se regăsesc acestea în produsul finit. Primul ingredient specificat este prezent în cea mai mare proporție, urmând ca ultimul ingredient specificat să se regăsească în produs în cantitatea cea mai mică.

sapunuri-skin-novels-theodora-istrati

 Ești curioasă să încerci produsele Skin Novels?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s