Ce obiective turistice nu trebuie să omiți în Viena

În afară de palatul Schonbrunn, Viena are o multitudine de obiectie turistice de oferit. Nu degeaba i se spune Orașul Imperial, te împiedici la tot pasul de urmele regalității. În seara sosirii noastre am ieșit la o scurtă plimbare în Innerstadt. Am vizitat Palatul Belvedere (nu interiorul, ci doar grădinile) și apoi ne-am îndreptat către faimoasa Stephansplatz.

Construit în secolul al 18-lea Palatul Belvedere a servit drept reședință de vară a Prințului Eugene de Savoy. În prezent, clădirea în stil baroc adăpostește expoziții de artă.

PONT: Dacă sunteți amatori de artă este musai să vizitați expoziția permanentă a pictorului Gustav Klimt. Aceasta adăpostește aproximativ 20 de lucrări ale renumitului artist, printre care și celebrul “Sărutul”.

Noaptea, Viena este un adevărat furnicar – străzile din orașul vechi abundă de turiști și localnici, iar terasele și magazinele sunt deschise până la ore târzii. Noi ne-am plimbat pe celebra Kartner Strasse, până la Catedrala Sf. Ștefan (Stephansdom).

Kartner Strasse este una dintre străzile pietonale ale Vienei. Dacă vreți să vă trageți puțin sufletul recomand să vă opriți la Cafe Sacher, una dintre cafenelele emblematice ale orașului.

Am admirat măreția catedralei Sf. Ștefan atât pe timp de noapte, cât și ziua și nu ne-am putut decide când este mai bine pusă în valoare. Stephansdom este o catedrală impresionantă, situată fix în inima Vienei. Construită în 1147, aceasta a suferit de-a lungul vremii diverse modificări, iar în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a fost incendiată și reconstruită. Intrarea în catedrală este gratuită, iar dacă dorești să admiri orașul dintr-unul dintre cele 2 turnuri prețul variază între 4.5 și 5.5 euro/persoană.

0bxzvjz4zgqfmdutqzecywxvhmw8-01

0bxzvjz4zgqfmdlzfa3hqafdvcle-01Dacă te depărtezi puțin de centru, pe una dintre străduțele adiacente, vei ajunge pe faimosul Ring Strasse – acesta este cel mai cunoscut bulevard al Vienei, care unește cele mai importante obiective turistice din centrul orașului. I se mai spune și “Lord of the ring roads” și face parte din patrimoniul UNESCO.

Unul dintre obiectivele importante accesibil de pe Ring Strasse este Palatul Hofburg. Începând cu secolul al 13-lea și până în 1918 aici a fost reședința imperiului habsburgic. Din păcate timpul nu ne-a permis să ne bucurăm de interioare somptuoase ale acestei clădiri emblematice (care adăpostește și Biblioteca Națională a Austriei).0bxzvjz4zgqfmsjldntn0vxjkdek-01

Rathaus sau primăria orașului Viena a fost construită în perioada 1872-1873 în stil neogotic. Pe perioada verii în fața clădirii are loc un festival de film în aer liber (pe care l-am prins și noi).

Parlamentul Vienei se regăsește pe același bulevard și este, poate, una dintre cele mai impozante clădiri. Construită în perioada 1874-1883 în stil greco-roman, clădirea are aspectul unui templu.

0bxzvjz4zgqfmbhzxbuldcxfsmhc-010bxzvjz4zgqfmqxrvmlyweei0ltg-010bxzvjz4zgqfmcjdgb3lrb3g0vwc-01

În zona Karlsplatz întâlnim o altă catedrală impozantă, respectiv Karlskirche. Carol VI, împăratul roman, a inițiat construirea lacașului de cult în 1713, după o epidemie de ciumă. Edificiul a fost ridicat în perioada 1716-1737, având o arhitectură barocă, cu influențe greco-romane. Cu ajutorul unui lift și, apoi, urcând o serie de scări/schele, poți ajunge în turnul bisericii și poți admira frescele de pe pereți – unele dintre ele extrem de amuzante.

0bxzvjz4zgqfmb3hxaenjzedun2c-01

Și, într-un final, după ce ai luat la picior Innerstadt-ul, îți recomand să poposești la Cafe Central – o cafenea s-u-p-e-r-b-ă!

Ai vizitat Viena? Ce ți-a/ nu ți-a plăcut?

Save

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s